Möjligheternas boende i Borås nya stadsdel

Med avstamp i en unik historisk miljö byggs nu moderna bostäder i Borås nya stadsdel Regementsstaden. Allt beläget på en höjd med utsikt över staden. I denna
vackra miljö kommer det, när allt är klart, att vara cirka 1200 bostäder.

Fördelarna är många men närheten till stadskärnan och den vackra naturen sticker ut. I den trivsamma boendemiljön finns bostäder (bostads- och hyresrätter idag och framöver kommer även villor, radhus och kedjehus att byggas) i varierande storlekar med olika upplåtelseformer, arbetsplatser, skolor, kollektivtrafik, butiker, närhet till naturen och så småningom handel, restauranger och kommunal service. En attraktiv stadsdel med småstadskaraktär, där det är enkelt att leva.

Bekvämt liv med småstadskänsla

Trots att stadsdelen är ny är området redan en integrerad del av Borås. Här kan du leva ett bekvämt och aktivt liv eftersom det är nära till det mesta. Den naturliga medelpunkten i området är de karaktärsfulla byggnaderna runt kaserngården. Övrig bebyggelse skapar småstadskänsla med tydligt avgränsade gaturum, torg och skyddade gårdar.

Historiens vingslag som granne

Historiens vingslag som granne

Historien om militär verksamhet i Sjuhäradsbygden går att spåra ända tillbaka till 1500-talet. Men det var först 1914 som Kungliga Älvsborgs Regemente invigdes. Med pompa och ståt får vi förmoda. Nu är byggnaderna med det fantastiska kulturvärdet fyllda med bostäder, spännande företag och skolor.

Nära till allt

Nära till allt

Få stadsdelar har lika nära till så mycket som Regementsstadens har. Naturen med skog och en vacker sjö ligger i princip bakom knuten, till centrum tar det cirka 15 minuter att promenera. Det strategiska läget utmed riksväg 40 gör det dessutom smidigt att ta sig till andra platser när och fjärran.

Läs mer om nära till allt

Vår vision

Vår vision

Även om det redan har byggts mycket i området återstår en hel del innan allt är klart. Men vår vision ligger fast, här ska finnas ett brett utbud av varor och tjänster, kommunal service och mycket annat. Det ska också vara tryggt att röra sig i området och enkelt att mötas. Här byggas helt enkelt ett gott liv.

Läs mer om vår vision

Nyheter och intervjuer

Nyheter och intervjuer

Mycket är redan på plats men det händer hela tiden nya saker i Borås nya stadsdel Regementsstaden. Vi fyller ständigt på med
information som kan vara intressant för dig, oavsett om du bor i området eller bara är nyfiken. Här kan du inte bara läsa de senaste nyheterna utan även de lite äldre.

Läs mer om nyheter

Kontakta mig!

Victoria Johansson

Peab Bostad AB
Åkermans väg 8
504 31 Borås

Mobil 0725-334426

victoria.johansson@peab.se
peabbostad.se