Nära till allt

Lev närmare livet. För dig som inte vill bo mitt i stan, men ändå nära. För dig som inte vill bo mitt i naturen, men ändå nära. Det är för dig vi nu bygger den nya stadsdelen Regementsstaden. Med närhet till allt det där man vill fylla livet med.

7X NÄRA

CITY

Väljer du att gå tar det ungefär 15 minuter till Resecentrum. Några minuter till för att sitta på ett café vid Viskan eller besöka Konstmuseet på Kulturhuset. Bokstavligt talat har du shopping, mataffärer, restauranger, caféer, bagerier, barer, biografer, teater, arenor, läkarstationer, apotek med mera, med mera runt hörnet.

NATUREN

Lev närmare livetInte många bostadsområden kan skryta med att ha skogar, sjöar och Viskans dalgång på promenadavstånd. Här finns allt från joggingspår till skogsstigar i kantarellmarker. Vid Pickesjön kan du fiska abborre och grilla den över öppen eld eller bara sjunka ned på en stubbe och lyssna på storlommen. Och vid Viskans dalgång kan du njuta av ängar eller kanske rasta din hunnd.

RIKS 40

Du bor tillräckligt långt ifrån riksväg 40 för att inte höra motorvägen överhuvudtaget, men tillräckligt nära för att vara ute på den inom ett par minuter. Och väl där har du alla valmöjligheter. Västerut väntar Göteborg och österut Jönköping. Du tar dig snabbt söderut via Varbergsvägen.

LANDVETTER

Inte många städer i världen kan skryta med en internationell flygplats bara 25 minuter från ytterdörren. Härifrån lyfter cirka 90 direktlinjer till allt från London, Luleå och Las Palmas. Perfekt, oavsett om det gäller semester eller arbete.

SKOLA OCH BARNOMSORG

I framtidsvisionen av Regementsstaden kompletteras området även med förskola. Idag finns redan Kunskapsskolan här med årskurs 4 till 9. Det finns också flera dagis och skolor, såväl kommunala som privata i närområdet.

LIVSMEDELSAFFÄRER

Att storhandla ska vara enkelt och smidigt. Runt omkring Regementsstaden finns det flera stormarknader och annan service, samtliga bara 5-10 minuter bort med bil. Och från din egen parkeringsplats behöver du bara bära matkassarna några meter till lägenheten.

KOMMUNIKATIONER

Till Resecentrum och Centralstationen är det cirka 15 minuters promenad, eller 5 minuter med cykel. Föredrar du hellre bussen går den precis utanför grindarna. Från Resecentrum kan du enkelt ta dig vidare ut i världen, med buss eller tåg.