2023-06-26

Lägesrapport från Regementsstaden juni 2023

Lägesrapport från Regementsstaden juni 2023

Hej.

Sommarvärmen kom tidigt i år och förhoppningsvis kommer den att hålla i sig länge. Det är en härlig känsla att gå genom ett Regementsstaden klätt i sommarskrud. Den grönskande naturen, Stjaelk med sina underbara blommor utanför butiken och dofterna av surdegsbröd från Soda. Och fler och fler boende ses nu promenera mellan husen. Och fler kommer det att bli. Den här lägesrapporten handlar lite om allt möjligt men mest är det en sommarhälsning till dig som lever ditt liv här. Trevlig läsning.

Vi blir fler och fler
Brf Korpralen 1914 och Brf Löjtnanten 1914 är nu fullt inflyttade. Välkomna säger vi återigen till alla lägenhetsinnehavare som nu kanske tillbringar sin första sommar på Regementsstaden. Bygget vid Kasernen 1 pågår för fullt och är nu helt uppe. Framöver väntar jobb med fasader, invändiga arbeten och inte minst att färdigställa den vackra gården.

Tips på sommaraktiviteter
Att vara ledig kan vara att bara göra ingenting, umgås med vänner eller läsa en bra bok. Det är inte alltid som du måste åka långt bort för att få semesterkänslan. För dig som inte känner till det finns det en hel del att hitta på i området.

Frisbeegolf
Prova på vår 9-hålsbana med frisbeegolf. Visst är det lite lyxigt att ha det så nära. Du behöver inte vara proffs, alla är välkomna!

Idrottsplan
Sedan har vi vår idrottsplan, det hörs ju på namnet vad det går att göra där. Det kan också vara trevligt att bara sätta sig bredvid en stund och titta på de som idrottar.

Picknick
Vi har också fina utflyktsmål runt hörnet som gjorda för picknick. Packa ned vad du tycker om och sätt dig på en kulle någonstans på området. Utsikten går inte av för hackor. Eller gå till Pickesjön, ett fantastiskt friluftsområde.

Fika
Är du hemmakär och inte vill lämna området finns Soda, fikastället som gör det mesta med surdeg som grund. Finns det något godare. Slå dig ner på deras uteservering och titta på förbipasserande.

Motion
Är du rastlös och känner att du måste träna upp flåset eller behöver bli av med lite energi så har vi flera fina terrängspår i skogen. Välj mellan 1,5 km och 2,5 km. Vill du springa längre än så är det bara att ta några fler varv.

En riktigt härlig sommar och semester önskar vi dig och alla andra på Regementsstaden.

Vänliga hälsningar

Peab Bostad AB
Victoria Johansson
PrC Peab Bostad
victoria.johansson@peab.se

Peab Sverige AB
Ove Svanberg
PrC Peab Bygg Bostad
ove.svanberg@peab.se