2024-08-06

Lägesrapport från Regementsstaden augusti 2024

Lägesrapport från Regementsstaden augusti 2024

Hej.

Sommaren går mot sitt slut och vi hoppas att du har haft det riktigt skönt. Många nya hyresgäster kommer i år att få njuta av sin första höst på Regementsstaden. Tipsa dem gärna om den underbara naturen runt knuten, där finns både svampmarker, grillplatser och motionsspår.

110 hyresrätter släpps
Det är ett antal år sedan spaden sattes i jorden för Regementsstadens första etapp. Nu kan vi med glädje konstatera att de sista husen i den första etappen är färdiga och att inflyttning pågår för fullt. Och i dagarna släpps ytterligare 110 hyresrätter! Fantastiskt fina bostäder med hög standard, balkong och inte minst ett underbart läge. Vill du veta mer ska du kontakta FR Fastighetsservice som håller i uthyrningen. På HomeQ kan du enkelt se vilka lägenheter som fortfarande är lediga.

Asfalterat och klart
Den slutliga asfalteringen av Mannerfelts väg kommer göras inom några veckor. Det kommer att bli lite stökigt när arbetet pågår men allt kommer att vara klart under augusti/september. I samband med det överlåts även ansvaret för vägen och torget till kommunen.

Dags för etapp två
Knappt har den första etappen av Regementsstaden gått i mål förrän det är dags att sätta igång etapp två. Då talar vi om området där det tidigare låg en idrottsplats. Just nu pågår arbetet med detaljplanen som ser väldigt spännande ut. Allt beräknas gå upp för samråd i kommunen under hösten. Fortsättning följer …

Ny pastarestaurang
Regementsstaden har fått en ny restaurang – Pasta Pesto. En klassisk pastabar med hjärtat i Italien. Jalil Qurbani, som är med och driver den nya restaurangen, utlovar dessutom pizza och hamburgare. Enligt rapporterna är det kvalitet som erbjuds till riktigt bra priser. Pasta Pesto hittar du på torget där Soda tidigare låg.

Ha nu en härlig höst så hörs vi när det finns mer att berätta om Regementsstaden.

Vänliga hälsningar

Peab Bostad AB
Victoria Johansson
Affärs- och projektutvecklare Peab Bostad
victoria.johansson@peab.se