2021-12-14

Nyhetsbrev december 2021

Nyhetsbrev december 2021

Julen närmar sig och ett händelserikt år går mot sitt slut. Här kommer en liten julhälsning med de senaste nyheterna från Regementsstaden. Från alla oss till alla er – en riktigt God jul Och ett Gott nytt år!

Hej
Vi, från Peab, kommer här med kort information om vad som händer i området under december och januari samt några rader om kommande projekt.

Brf Korpralen 1914 och Brf Löjtnanten 1914.
Nu är husen uppe till femte bostadsvåningen. De översta våningarna blir indragna och monteras under kommande veckor. De övre indragna våningarna kommer utföras med grå putsfasad medan våningarna under utförs med brun melerad tegelfasad. Arbetet är planerat att pågå alla vardagar runt jul och nyår men inget helgarbete.

Visionsbilder på Löjtnanten1914  och Korpralen 1914.

Hyresrätterna Bostäder i Borås
Byggnationen av hyresrätterna för Bostäder i Borås (tidigare AB Bostäder) börjar nu komma in i slutfasen. Många av lägenheterna är nästintill helt färdigställda och är mycket fina. Inflytt är planerat redan till maj 2022, vilket är nästan ett halvår tidigare än planerat.

Kasernen 1 (Hyresrätter och bostadsrätter)
Hyresrätterna (110 hyresrättslägenheter) i det större kvarteret mellan Bostäder och Korpralen kommer ägas och förvaltas av det norska fastighetsbolaget Vatne Property AS. I samma kvarter kommer 81 bostadsrätter uppföras i två hus i Brf Sergeanten 1914. Byggnationen kommer igång i april 2022.

Äldre byggnader vid torget samt Peabs kontor
De äldre byggnaderna vid torget samt Peabs kontor tas också över av det norska fastighetsbolaget Vatne. Övertaget av dessa byggnader sker per d.1/2-22. Surdegsbageriet ”SODA” kommer öppna portarna i den lilla byggnaden i början av mars. Ett mycket passande tillskott till torget.

Kasernen 1
Nedan visas bilder på projektet.


Ovan visas hörnet vid Mannerfelts väg. Vy söderut (Majoren hus C i ryggen)


Innergård med vy mot Majoren hus C samt Brigadgatan. Vy med Igelkottshöjden i ryggen.

Lägg märke till rundade hörn på balkonger mot gatan, takfot med fin utformning, tegelsockeln med öppen inbjudande känsla. Entréerna ramas in av aluminiumpartier med reliefmönster. På bostadsrätterna med Sergeantens gradbeteckning. Putsad ljus fasad på samtliga bostadsplan samt en öppning som ses från Brigadgatan igenom kvarteret mot Igelkottshöjden.

Vi önskar er en fin december och en härlig jul o nyår

Med vänliga hälsningar
Peab Bostad
Victoria Johansson
PrC Peab Bostad
victoria.johansson@peab.se

AB Peab Sverige AB
Ove Svanberg
PrC Peab Bygg Bostad
ove.svanberg@peab.se