2022-01-18

Lägesrapport från Regementsstaden januari 2022

Lägesrapport från Regementsstaden januari 2022

Hej. Hoppas du har haft en bra jul och nyår. I denna första lägesrapport för 2022 får du en ögonblicksbild över allt som händer i Regementsstaden just nu. Det är vårt sätt att hålla dig uppdaterad om planer, status på byggnationer och förmedla sådant som kan vara av intresse för dig.

Brf Korpralen 1914 och Brf Löjtnanten 1914
Nu är båda husen uppe i sina fulla höjder och det sista på stommen görs kommande veckor. Intresset för området och projekten har varit och är fortsatt stort. Både Brf Korpralen 1914 och Brf Löjtnanten 1914 är slutsålda, totalt handlar det om 67 lägenheter. I slutet av februari planeras en stomvisning för de som köpt en bostad här. Varsågod, här nedan får du en liten tjuvkik inifrån bygget.

Hyresrätterna för Bostäder i Borås
Som vi tidigare har informerat om är inflyttningen av dessa hyresrätter tidigarelagda till maj 2022. Här ser du ett par bilder från projektet.

Kasernen 1; Brf Sergeanten 1914 (hyresrätter och bostadsrätter)
De 110 hyresrätterna i det större kvarteret mellan Bostäder i Borås och Korpralen kommer att ägas och förvaltas av det norska fastighetsbolaget Vatne Property AS. I samma kvarter kommer 81 bostadsrätter att uppföras i två hus med namnet Brf Sergeanten 1914. Säljstart av första etappen av dessa bostadsrätter planeras till februari/mars 2022. Byggnationen påbörjas i april 2022. Här bjuder vi på en liten tjuvkik på bostäderna (OBS! Visionsbilder).

Försäljning av äldre byggnader
Som vi tidigare informerat om så har vi på Peab sålt de äldre byggnaderna, inklusive fastigheten för Peabkontoret med tillhörande parkering, till ovan nämnda fastighetsbolag. Övertaget av dessa byggnader sker den 1 februari 2022.

Parkering på området
Här följer information om hur du som bor och verkar på området kan parkera utanför egna förhyrda parkeringar:

 • Peabs personalparkering (9 platser)
  Den 1 februar går ny fastighesägare in och tar över detta område. I och med det upphör möjligheten att sms-parkera på den ytan. Skyltning av förändringen kommer göras.
 • Parkering vid järnvägen
  Sms-parkering är möjlig nere vid järnvägen. Den ytan kommer dessutom att iordningsställas under mars–april och får asfalterade, linjerade och belysta parkeringplatser, cirka 124 stycken.
 • Parkering Brigadgatan och Åkermans väg
  Här är det fortsatt 2-timmars parkering som gäller vardagar 8–18 och lördag 9–15. Varken p-tillstånd eller sms-parkering gäller på dessa gator.
 • 2 nya parkeringsplatser
  Vi har också tillskapat 2 nya parkeringsplatser intill torget för att göra det enklare att stanna till och besöka den omtyckta blomsterhandeln och mäklaren (och så småningom bageriet).

Bageriet snart färdiggräddat
På tal om bageriet så är ombyggnationen i slutfasen. Här visar vi en bild av pågående byggnation samt en visionsbild över hur det kan se ut invändigt när allt är klart.

Detta var allt för den här gången. Avslutningsvis vill vi passa på att önska dig en fin fortsättning på det nya året. Sköt om dig så hörs vi snart igen.

Med vänliga hälsningar
Peab Bostad
Victoria Johansson
PrC Peab Bostad
victoria.johansson@peab.se

AB Peab Sverige AB
Ove Svanberg
PrC Peab Bygg Bostad
ove.svanberg@peab.se